Школица риболова

 

29. августа оджана је Школица риболова на реци Градац, која је имала за циљ најмлађима приближити спортски вид риболова, мушичарење.

Колико је мушичарење јединствено пецање у којем се развијају не само технике забацивања и сушења мушице,већ и упознавање са ларвама и инсектима, као и значају аутохтоних врста пастрмки и липљена, очувању животне средине, говорио је инструктор Зоран Ђукић. Други део Школице обухватио је практичан део, у којем су малишани по при пут држали штап- мушичар у руци и учили како да преваре рибу, у томе су им поред поменутог инструктора овог спорта, помагали и риболовци са великим мушичарским искуством.

Било је ово едукативно дружење за које смо сигурни да ће код неких малишана, пробудити жељу за велика мушичаркска освајања!

Више фотографија можете погледати у галерији Мала школа риболова.

 

kurs 1 

 

Риболовне дозволе

Дозволе за риболов се могу купити у просторијама Еколошког друштва Градац ,  у објекту Еколошког друштва Градац на Шареном платну, у Мушичарском клубу Но1 , у конаку Тетребовац или у чуварској служби.

 

Град Ваљево

Ваљево је град у западној Србији и седиште је колубарског округа. Налази се на просечној надморској висини од 185 м и од Београда је удаљен непуних 100 км.

 

Catch And Release

На целом току реке Градац важи режим Catch And Release (ухвати и пусти).

 

Контакт

Милош Мезин
Моб: +381 64 2860930
Славица Ранковић
Моб: +381 69 2210090

Search

Cookie Notice

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use.