“Земљу смо наследили да је чувамо за будућа поколења”

 

У оквиру пројекта “Земљу смо наследили да је чувамо за будућа поколења” започели смо радове у ЗП, који се односе на уређење и унапређивање “Клисуре реке Градац”. Основни циљ пројекта јесте побољшати туристичку понуду “Клисуре реке Градац” и промоцију овог подручја као дестинације за еколошку едукацију и одмор грађана. Ове сезоне успешно смо повећали учешће младих волонтера на активној заштити природе и обучили најмлађу популацију одрживом риболову и приближили им природне вредности овог подручја.

Захваљујемо се вредим волонтерима Еколошког друштва “Градац” који су учестовали у уређивању (кошењу, крчењу, сређивању…) пешачких стаза и постављању љуљашки и клупа за одмор на реци градац. Захвалност иде и волонтерима који су радили на едукацији “часови о природи” и “мала школа риболова.

Велико хвала Градаког управи, Ваљева која је финансијски подржала овај пројекат и у којој смо видели заједничку жељу да унапредимо “Клисуру реке Градац”.
Други део реализације наших идеја очекујемо следеће сезоне када се временски услови стабилизују и финансијска средства обезбеде.

Риболовне дозволе

Дозволе за риболов се могу купити у просторијама Еколошког друштва Градац ,  у објекту Еколошког друштва Градац на Шареном платну, у Мушичарском клубу Но1 , у конаку Тетребовац или у чуварској служби.

 

Град Ваљево

Ваљево је град у западној Србији и седиште је колубарског округа. Налази се на просечној надморској висини од 185 м и од Београда је удаљен непуних 100 км.

 

Catch And Release

На целом току реке Градац важи режим Catch And Release (ухвати и пусти).

 

Контакт

Милош Мезин
Моб: +381 64 2860930
Славица Ранковић
Моб: +381 69 2210090

Search

Cookie Notice

This site uses cookies to ensure the best experience. By continuing to use this website, you agree to their use.